2 tk sirke; 2 tk tuz; istege göre biraz karabiber ve 1 tk hardal.
Hazirlanisi: haslanmis patatesler kücük kücük dilinir, soganida cok ince dograyin, bir kabin icersinde önce suda baharatlari eritmek üzere tüm malzemeleri karistirarak patateslerin üzerine dökün.
not: bu sade salatanin özelligi bir gün dolapta dinlendirilmesidir.
afiyet olsun...
Eveeeeet sira daha önce yayinladigim Börtlem´li Yaspasta´ya geldi, tarifini paylasmak istedigim ama bugüne kadar paylasamadigim icin kusuruma bakmayin, bahsettigim gibi tarif ablamin, bu arada suan almanyada oldugumuda belirtmek istiyorum haftasonu buradan tr´ye gececegim ve Allahimin izniyle haziranda umman´da olacagiz yani bu haftadan sonra bloguma biraz ara vermek zorunda kalabilirim.
tarife gecelim... bu tarif firin tepsisine göre...
Malzemeler:
- 6 Yumurta
- 250g Un
- 1p kabartmatozu
- 1 Sb Siviyag
- 5p kremsanti tadlandirmak icin biraz seker (almanyadakiler icin 5p schlagsahne u. 5p
sahnesteif)
- 3 yk mascarpone
- 4p beyaz pasta jeli
- 750 ml börtlem suyu
- 3 kavanoz tadlandirilmis hazir börtlem( taze kullanilirsa biraz sekerle tadlandirilir)
börtlem miktarini kavanoz büyüklügüne göre kendiniz belirleyin
kekin hazirlanisi:
yumurta sarilari seker ile köpürene dek cirpilir. yumurtanin beyazi baska bir kapta siklasana dek cirpilir ve yumurta sarisina ilave edilir üzerine önceden karistirilmis un, kabartmatozu ve siviyag ilave edilerek yavasca karistirilir( cirpilmaz)
hazirladiginiz hamuru yaglikagit serilmis firin tepsisine altdaki gördügünüz kalibi
yerlestirip dökün. önceden isitilmis 180° firinda pisirin
5 p Kremsanti istege göre 1-2 yk seker ile cirpilir (sekerin miktarini kendiniz belirleyin) mascarpone bir kasede karistirilip kremsantiye ilave edilir, sogumus kekin üzerine yayip buzdolabinda beklemeye alinir.
buarada börtlem ve pasta jeli hazirlanir, eger börtlemler kavanozdan´sa suyu süzdürülür fakat suyunu dökmeyin
jel icin 8 yk seker ve 750 ml börtlem suyunu 4 p pasta jeli ile bir tencerede koyulasana dek kaynatin, kavanozdan kazandiginiz börtlem suyu yeterli degilse üzerine su ilave edebilirsiniz.
soguyan pastanin üzerine önce börtlem daha sonra hazirladiginiz jel dökülerek tekrar sogumaya birakilir.
not: bu pastayi 1 gün önceden hazirlamak´ta büyük fayda var, dolapta cok beklemesi gerekiyor daha lezzetli oluyor, fotograf icin buraya Börtlem´li Yaspasta tiklayin
afiyet olsun...
Bayılırım patates salatasına ellerine sağlık güzel görünüyor:)
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilAnneler Günü'nüzü kutlar; sağlık, huzur ve mutluluğu hiç eksik olmayan, tüm sevdiklerinizle birlikte daha nice Anneler Günü'ne erişmenizini can-ı gönülden dilerim.
En Güzel'e emanet olun, selam ve saygılarımla efendim, hoşçakalın.
YazBlogcu
Merhabalar,
YanıtlaSilHer ne kadar elim mutfağa pek yatkın olmasa da bir Gurme gibi yapılanları tadıp, kusur bulmada üstüme yoktur!
Efendim, elinize ve emeğinize sağlıklar dilerim. En Güzel'e emanet olun ve sağlıcakla kalın. Saygılarımla.
Merhabalar,
YanıtlaSilHayatımıza yeni bir heyecan ve canlılık kazandıracak olan bu mübarek ay ve geceler; Yaratıcımıza, ailemize, çocuklarımıza ve tüm insanlığa karşı görev ve sorumluluklarımızın olduğunu bir kez daha bizlere hatırlatmakta, yanlış ve kusurlarımızdan dönmemize vesile olmaktadır. Bu mübarek zaman dilimini fırsat bilerek, Yüce Dinimizin bizden istediği; sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret gösterelim.
Bu düşüncelerle Regaib Kandilimizi ve üç aylarımızı tebrik eder, birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam aleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim.
eline saglık...yapmak da yemek kadar kolay ve emeksiz olsa keske..
YanıtlaSilSizin yaptığınız yemekler, her an diyet modunda olanlar için pek bir kışkırtıcı:) Ama olsun siz yine de paylaşın bizimle:) ben de tanıştığıma çok sevindim...
YanıtlaSilUau... que delícia de blog!!! Comi com os olhos tudo que vi, cada prato mais convidativo que o outro, vou experimentar preparar esse de couve flor com carne, depois volto pra contar se consegui que fique tão gostoso como o seu, rsrs. Olá, sou sua mais nova seguidora, tenho um blog com trabalhos de artesanato, se quiser conhecer um pouco de mim, ficarei feliz com sua visita em http://wwwarteemanhacom.blogspot.com/, beijinhos.
YanıtlaSilbizde geldik:)yeni tarifler bekleriz:)
YanıtlaSilhttp://coco-jelly.blogspot.com/
canım ben bayılırım...ellerıne saglık,,
YanıtlaSilhttp://tatlczeynep.blogspot.com/
Ellerine sağlık ,akşam akşam canım çekti yahu
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilHem doyurucu, hem de yemeklerin yanına destek olabilen salataların şahı derim ben buna.
Ellerinize ve emeklerinize sağlıklar dilerim. Çok güzel, enfes ve de nefis bir görünümdü.
Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun ve sağlıcakla kalın.
ellerine sağlık,çok güzel
YanıtlaSilEllerine saglik... Ayrica blog teman cok güzel. begenerek izliycem :)
YanıtlaSilHepinize güzel yorumlariniz icin tesekkür ederim
YanıtlaSil