Hashasli Kek (Mohnkuchen)
Resime özen göstermedim ama kekimin tadi gercekten süper, hashasi sevenler begenecektir.
Hashasli bölüm icin:
1/8 L süt, yarim yk vanillapuding, 75g seker, 100g cekilmemis hashas, 1 yumurta
Kücük bir tencerede süt, puding ve sekeri karistirarak kaynatiyoruz.
Ve sogumasi icin kenara aliyoruz daha sonra 1 adet yumurtayi icine karistiriyoruz.
Hamur malzeme:
250g margarin veya tereyagi, 175g seker, 1p. vanilin, 3 yumurta, 1p. vanillapuding, 6yk süt, 350g un,
1p. kabartmatozu
Kekin hazirlanisi:
tereyagi ve seker köpürene dek cirpilir, yumurtalar teker teker eklenir. Süt ve puding karistirilir ve hamura ilave edilir. Son olarak un ve kabartmatozu eklenir.
Ortasi delik yaglanmis kek kalibina hamurun yarisi dökülür üzerine hashasli harc ve geri kalan hamur dökülür.
175° derece önceden isitilmis firinda yaklasik 60 dak pisirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Evdeki ilk kez alinmis hashasla denenecek bir kek tarifi cok tesekkürler,bakalim nasil olacak sevgiler!
YanıtlaSil