Labneli Pasta
Hamuru icin: 200g Un, 1 yumurta, 75g seker, 75g tereyagi, 1 tk kabartmatozu
tüm malzemeler yogurulur ve ( ben firin tepsisine yaptim ama dörtgen bir borcama yapilmasini tavsiye ederim tepsi biraz büyük geldi.)Yagli kagit serilmis borcama yayilir, sadece altta olacak kenarlari bos birakin.
Ic malzeme: 400g az yagli Labne, 400g yogurt (sulu bir yogurt olmasin varsa süzme tercih edin) 5 adet yumurta, 200g seker, 1p. vanilya puding, 2 p. vanilya sekeri
Yumurtasarisi, seker, vanilyasekeri köpürene dek cirpilir, yogurt, labne ve puding ilave edilir az daha cirpilir
son olarak ayri bir kabda cirpilan yumurta beyazi bir kasik yardimiyla karisima yavasca eklenir, hamurun üzerine dökülür. Üzerine istediginiz meyveyi koyabilirsiniz ben buzluktan 700g kadar bögürtlen cilek vs. kullandim.
Not: Yumurta beyazini eklerken sakin cirpmayin 180° derece firinda 40 dak. pisirilir (firina göre degisebilir)
afiyet olsun ...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Merhaba:) ellerinize sağlık, süsleme çok hoş olmuş, tarifler çok güzel.
YanıtlaSil