Ispanakli kolay börek


Bu böregi sevgili Annecigim cok yapar, kolay ve cabuk oluyor cokta lezzetli.

Ic malzeme: 500g Ispanak veya Pazi, 150g beyaz peynir, 1-2 yk siviyag

Hamur icin: 700g Un, 1 tatlik kuru maya, 2yk siviyag, tuz, aldigi kadar ilik su.


yumusak bir hamur yogurulur bekletmeden 4 parcaya bölüp resimde oldugu gibi servis tabagi büyüklügünde acilir birer kasik siviyag sürülüp katlanir.







yikanip dogranmis ispanaklar peynir ve cok az siviyag, tuzla karistirilir.

Hamurlar firin tepsisine göre acilir, bir yufka serilir ispanakin yarisi üzerine dagitilir ve diger yufkayla kapatilir, kenarlari birbirine hafifce bastirin. Böylece iki tepsi elde edin, üzerlerine cirpilmis yumurta sürüp 200 derece firinda pisirin.




afiyet olsun...

1 yorum:

  1. ISPANAKLAR İLGİMİ ÇEKTİDE ÖYLE GELDİM AMA O MASADAKİ ORKİDE DİKKATİMİ CEKTİ ÇOK GÜZEL RENGİ VAR.. BÖREK NEFİS GÖRÜNÜYOR

    YanıtlaSil

Merhaba,

Fikir ve önerileriniz, icinizden gecenler benim icin cok önemli;
Güzel seyler paylasma dilegiyle...