Eger benim gibi Pizza hamurunuzu, un, tuz ,maya, su ve siviyagla yapiyorsaniz
Bu ücgen ekmekler ilginizi cekebilir.
Hamur ölcüsü vermiyorum cünki ben göz karari yapiyorum, bazen pizza yapmak istedigimde hamuru biraz daha fazla yapiyorum ve bu ekmeklerden yapiyorum corbanin yaninda harika oluyor, görüntüsüde güzel.
Püf noktasi: kulakmemesi yumusakliginda olacak, kabarmis hamurun pizza icin kullanacaginiz miktarini bicakla hamurdan kesin. Ekmek hamurunu dikkatlice yani beze falan yapmadan, tezgaha alin ve elinizle fazla bastirmadan biraz uzunlemesine cekin, önemli olan hamurun kabarikligini fazla bozmamak, daha sonra kücük ücgenler elde edip firin tepsisine dizin.
30-40 dak. daha dinlendirin. Üzerlerini suyla islayin ve önceden isitilmis 200° firina sürün kizarana dek pisirin.
Pizza yapmadan denemek isteyenlere kepekli unla yapmalarinida tavsiye edebilirim öylede cok güzel oluyorlar.
Bu tarifi pizza hamurunu fazla yogurup´ta ne yapacaklarini düsünenler icin yayinladim umarim begenirsiniz.
Ekmeklerin görüntüsüde çok güzel.Ellernize sağlık.
YanıtlaSilSevgiler;
harika görünüyorlar ellerinize sağlık...
YanıtlaSilcok güzel gözüküyor canim kardesim elerine salik ama ücgen sekili nasil verdin???
YanıtlaSilBeğenmezmiyiiiiz:) ellerine sağlık pizza hamurunu birdahaki sefere fazla yoğurup üçgenlerden yapıcam canım
YanıtlaSilmuhabbetlerimle
begenmenize sevindim :)
YanıtlaSilAysem, mesajlarım neden gelmiyor sana :(
YanıtlaSilpepelacim bu sorun tek sende var bende anlamis degilim canim...
YanıtlaSiliyi olmaniza okadar sevindimki anlatamam, ayni zamanda libyada yasamis olan biri olarak seni cok iyi anliyorum umarim kizinda olayin sokunu atlatmistir, allahim cocuklari korusun...