Irmik Tatlisi

                                             Misagfirlerim tarafindan cok begenildi :))




1 Litre sütü, 7 yk. ince irmik ve 7 yk. tozsekerle koyulasincaya kadar pisirin.
Ortaboy bir borcama döküp, hindistan cevizi ve tarcinla süsleyin

afiyet olsun...

7 yorum:

  1. Merhabalar,

    Bence bu tatlı, tatlıların şahı. Elinize ve emeğinize sağlıklar dilerim.

    Ağzınız her zaman tatlı olsun!

    YanıtlaSil
  2. Yaz Blogcu cok tesekkür ederim, yorumunuzu gec ekledigim icin kusuruma bakmayin lütfen. son 1 haftadir blogumla ilgilenemedim. Libyadan acil cikis yapmak zorunda kaldim ve esim oradaydi onun icin endiseliydim. Allahim orada olan tüm insanlarin yardimcisi olsun.

    YanıtlaSil
  3. allah yardımcınız olsun arkadaşım.sizinde tatlınız çok güzel elinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Hilal hanim sagolun, allahim libyadaki tüm insanlarin ve evsiz kalan tüm türk arkadaslarimizin yardimcisi olsun.

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar,

    Bizi, bu iletişimden alıkoyan; doğamızda olan yazma ihtiyacımızı engelleyen bu zihniyeti ve bu zihniyetten doğan her türlü yaptırım araçlarını şiddetle kınıyorum.

    Anlatma isteği, insanda doğal bir eğilimdir. Çocukluk döneminde ağlama, bağırtı ve el yüz hareketleriyle görünürlük kazananan bu istek, sonradan dil aracılığıyla konuşma ve yazma şeklinde belirir.

    İnsanoğlu varlığını belirtmek için konuşma ve yazma unsurlarından birine başvurmak ihtiyacını duyar. İnsandaki konuşma ve yazma ihtiyacı; kişisel, toplumsal ve uğraşsal zorunluluklar şeklinde tezahür eder.

    Bu bağlamda, yazmak; dünyayı tanımak ve onu dost hale getirmekse, çalan çanlara kulaklarımızı tıkayamayız. Çalan çanlarda, kendi sesimizin yankılarını duymamız gerekir.

    Çevremizdeki çirkinlikleri, haksızlıkları ortadan kaldırarak, onları değiştirip düzelterek, dünyayı dost hale getirebiliriz.

    Haksızlıkların yok edilmesi, çirkinliklerin giderilmesi, toplumda bir saygı dengesi yaratır. Bu nedenledir ki, yazmaya katılmış her insan, öbür insanlardan daha ağır bir sorumluluk yüklenmiştir. Böyle bir sorumluluk yüklenme de yazarı, toplumun sözcüsü haline getirir.

    Bu bağlam da, bizler de yazdığımıza ve dolayısıyla bu gruba dahil olduğumuza göre, üstümüze düşeni seve seve yerine getirmeye hazır mıyız?

    Recep Altun Kaman-Kırşehir

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık çok severim bu tatlıyı

    YanıtlaSil
  7. bunu gerçekten yapacagım ,misafirlikte yesemde bir türlü tarifini sormadım ee birde basit görünyor yanılmıyorsam ,fırın falan istemiyor,bu arada gerçekten Libyada olmadıgınıza sevindim ,profilinizi okuyunca eyvah dedim ,Allahım ordaki ve butun dünyadaki müslüman kardeşlerimize yardım etsin amin ...

    YanıtlaSil

Merhaba,

Fikir ve önerileriniz, icinizden gecenler benim icin cok önemli;
Güzel seyler paylasma dilegiyle...