Güzel bir tarif daha...

Kayisi ve Puddingli Pasta / Aprikosen Pudding Torte

Malzemeler
Hamur icin: 300g Un, 1 p. Kabartmatozu, 150g az yagli labne (quark), 100ml Süt, 100ml siviyag, 75g Seker, 1p. vanilla.

Ic malzeme: 1 adet 480g`lik Kayisi Konserve, 250ml Süt, 200g sivi kremsanti, 50g seker, 1p. vanilla Pudding


Kayisilar süzdürülür ve küp küp kesilir, daha sonra süt, kremsanti, seker ve pudding tozu ile paketdeki tarife göre pudding hazirlanir ve sogumaya birakilir. Üzeri kurumasin diye arada karistirin veya üzerine folio cekin.

Hamur icin un ve kabartmatozu derin bir kaba elenir, labne,süt,yag ,vanilla ve sekeri ilave edilerek 1 dk. mikser ile cirpilir. Fazla cirparsaniz hamur yapisir. Daha sonra 3´te 1ni ayirip kalan hamuru yagli kagitli kaliba 1cm kenar olacak sekilde yayilir.Üzerine önce Pudding daha sonra kayisi dökülür.
Ayirdiginiz hamur kalip büyüklügünde acilir ve serit halinde kesilerek kayisinin üzerine dösenir.

Önceden isitilan 160 derece firinda 45-50 dak. pisirilir.

afiyet olsun...

7 yorum:

  1. paylasimlarina ve bloguna bayildim seni izliyorum bana dabeklerim.selam ve dua ile.hayirli hafta sonlari

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık, leziz bir görüntüsü var.

    YanıtlaSil
  3. eylemin mutfagı28 Kasım 2011 00:55

    kayısının zamanı geçti ya acaba kuru kayısı ile yapsak olurmu?ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  4. merhaba eylem,

    inan bilemicem hic denemedim, dogrusu yas pastalara kuru meyve olmaz diye düsünüyorum ben.

    YanıtlaSil
  5. Nefis görünüyor nefiss..
    Ellerine sağlık canım
    Sevgiler.
    Takibindeyim.

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel olmuş ellerine sağlık afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  7. harika gorunuyor ellerine saglik.sevgilerle

    YanıtlaSil

Merhaba,

Fikir ve önerileriniz, icinizden gecenler benim icin cok önemli;
Güzel seyler paylasma dilegiyle...