Carsafböregi


Hamur icin: 1 Sb ilik Süt, 1 Cb ilik Su, 2 Yk Siviyag, 1p Kuru Maya, 2Tk Tuz, 4 Sb Un

Yaglamak icin: 1 Cb Siviyag, 50g eritilmis Tereyagi

Ic Malzeme: istege göre otlu karisim veya Peynir, Patates vs.

Üzeri icin: 1 adet Yumurta sarisi az Siviyag


Yogurulan Hamur 8 Bezeye bölünüp 15 dakika dinlendirilir. Daha sonra her biri tabak büyüklügünde acilip iki taraftanda yaglanir. Temiz bir bezin yani benim sirf yufka icin kullandigim bezim var onun üzerinde her taraftan cekerek zar gibi incecik hamur elde edilir ve ic malzeme koyulduktan sonra ister benim yaptigim gibi bezi bir taraftan kaldirip rulo yapin, ister iki taraftan esit sekilde kaldirilabilinir. Ben elde etdigim ruloyu 3e kestim ve yukarida görülen sekli verdim.

Not: otlu ic malzeme kullanilirsa ( ben ispanak ve peynir koydum) yufkalarin üzerine az koyun.

Carsaf böregini yapmak biraz zaman aliyor fakat cok lezziz ve hamur acamayan arkadaslar icinde cok pratik.

afiyet olsun...

2 yorum:

  1. enfes görünüyor, hamur açamam hiç, belki yapabilirim, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. cayimin yanina alabilrmiyimm:)

    YanıtlaSil

Merhaba,

Fikir ve önerileriniz, icinizden gecenler benim icin cok önemli;
Güzel seyler paylasma dilegiyle...