Erik Pastasi/ Pflaumenkuchen

alman tarifi

Malzemeler:

alt hamur icin 200g un, 50g seker, 1 adet yumurta, 60g tereyagi, 
tüm malzemeler yogurulur, hamur folioya sarilip buzdolabinda biraz bekletilir.
Bu arada 1kg Erik yikanip cekirdegi cikarilip dörde kesilir.


Bekleyen hamur 3cm lik kenar olmak üzere pasta kalibina yayilir (ben kalibin altina herzaman yagli kagit kullaniyorum) erikler resimde gördügünüz gibi dösenir üzerine 1p vanila sekeri serpilir


daha sonra 250g un, 100g tereyagi, 1ck tarcin, 90g seker ile üst hamur hazirlanir enüst resimde oldugu gibi tam toplanan güzel bir hamur olmayacak.
Esit sekilde eriklerin üzerine dagitilir ve 160° isitilmis hizli firin veya 180° alt üst sicakliga ayarli firinda 40dak. pisirilir.


3 yorum:

  1. Üst hamuru değişik geldi bana daha önce alt hamuru ile erikli tart yapmıştım tadına doyum olmadı. bu da ilginç ve güzel elinize sağlık :D

    YanıtlaSil
  2. Evet sizin yaptiginiz gibi´de güzel oluyor bu pastanin birkac versionu var zaten.
    birde labneli olan var benim sevdigim onuda yakin zamanda paylasicam insallah. :)

    YanıtlaSil
  3. Enfes görünüyor :)ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Merhaba,

Fikir ve önerileriniz, icinizden gecenler benim icin cok önemli;
Güzel seyler paylasma dilegiyle...