Kücük Lahmacunlar


Esselamu Aleykum arkadaslar

Oglumun yogun istegi üzerine bu nefis Lahmacunlari yaptim ve maalesef pisirirken doyarsin metodu bende olmuyor cok fazla yemisim... :))

Ben normalde Lahmacunlari büyük yapiyorum yanina yogurtlu sos haziliyorum ve dürüm seklinde tüketiyoruz.
Bu kez findik lahmacun yaptim ve firinda pisirdim, tepsiye 4-5 adet sigdigi icin daha kisa zamanda pistiler. Cocuklariniz benimkiler gibi kücükse lahmacunlarin bir kismini böyle kücük yapmakta fayda var.
Tabiki her mutfakta lahmacun harci farkli hazirlaniyor , gelelim benim tarifime;

Hamur icin: 1 Kilo un, 4 yk Siviyag, tuz,  aldigi kadar suyla yogrulur ve mayalanmasi beklenir.

Bu arada ic malzeme icin:

- yaklasik 500g kiyma
- 3 adet sogan büyük olmasin
- 2 adet domates konserve
- 2-3 yk siviyag
- birkac dal maydanoz
- 1,5 yk domates salcasi
- 1 yk tatli biber salcasi
ve baharatlar, ben karabiber, kirmizibiber, tuz, ve aci pulbiber ekledim

Kiyma ve salca haricinde tüm malzemeleri blendr dan gecirdim, bu esnada soganlarin sulanmamasina dikkat ettim (yoksa aci bir tad olusabilir), ve hepsini güzelce yogurdum.

hamurdan ceviz büyüklügünde bezeler yapip normal kahve tabagi büyüklügünde actim, bolca ic malzeme sürerek önceden isitilmis firinda pisirdim.

not: kiyma cok yagli olmasin

afiyet olsun...

2 yorum:

Merhaba,

Fikir ve önerileriniz, icinizden gecenler benim icin cok önemli;
Güzel seyler paylasma dilegiyle...