Malzemeler:
2 Su b. etsuyu
3 Su b. su
1 Su b. kirmizi mercimek ( bardak tam dolu olmasin 1,5 parmak kalinliginda eksik koyun)
biraz tereyagi
2 Tatli k. domates salcasi
tuz ve nane
Hazirlanisi:
Su, etsuyu ve güzelce yikanmis mercimegi yumusayincaya kadar pisirin. Sicak ocaktan alip blendir ile puruzsuz olana dek cirpin. Kücük bir tavada tereyagini, salcayi kavurun corbadan bir kepce ilave edin. Tuz ve naneyide ekledikten sonra corbanin üzerine dökün, bir tasim yani 2-3 dakika daha kaynatin.
not: corba bekledigi zaman biraz koyulasabilir, servis yapmadan önce kaynamis sicak su ilave edip tekrar tuzuna bakabilirsiniz.
afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Merhaba,
Fikir ve önerileriniz, icinizden gecenler benim icin cok önemli;
Güzel seyler paylasma dilegiyle...