Libyada alisveris

Benzin gerçek anlamıyla, sudan ucuz. Ortalama bir arabanın(cip) benzin deposunu 10 Dinar(6,50 Euro) civarına doldurmak mümkün. Bunun dışında fiyatlar, Türkiye ile hemen hemen aynı. Market ürünleri almanyadan daha pahali. Tekstil ve plastik ürünlerinin çoğu Türkiye’den geliyor. Türkiye’de bulunan birçok ünlü giyim markasını burada da bulabilirsiniz (Mango,Marks&Spencer,Koton,Benetton,Next...). Kozmetik, Türkiye’ye göre %25 civarında daha ucuz.  Marketlerde Türk, İtalyan, İspanyol,Alman ve diğer Arap ülkelerinin ürünlerini bulmak mümkün. Türk gıda üreticileri piyasada yavaş yavaş artış göstermeye başladı. Kahvaltilik beyaz peynir disinda cogu seyi bulmak mümkün, Böreklik beyaz peynir souk talat´da var ama ben henüz denemedim.

Burada peynir bulamama nedeni insanlarin peyniri sütcüden almasi ve kendi yapmasi, yogurt´da bu yüzden hep kücük kalip kutularda var, sütcüden hergün taze Inek ve Deve sütü aliyorlar. Peyniri denedim köypeyniri gibi ama sevdim diyemem. Haftaya yurtdisina gidiyoruz ,insallah annemden peynir yapimini ögrenipte gelecegim, kendisi kahvaltilik tam yagli peyniri cok güzel yapar nerdeyse yunanlilarin Dodoni Peyniri gibi oluyor cok seviyorum tabi yapabilirmiyim bilmiyorum :)

Ama herkese Sütcüden Inek sütü alip Yogurt yapmayi tavsiye ederim, kutu yogurtlardan daha lezzetli, 1 Litre taze Inek sütü 1 Dinar.

5 yorum:

  1. Selam Ayşeciğim!
    Ziyaretin için çok teşekkür ederim her zaman beklerim...;)
    Ayrıca hep merak ettiğim ülkelerden birinden soluk olduğun için seniz izlemeye devam edeceğim...
    muhabbetle...

    YanıtlaSil
  2. Bende cok tesekkür ederim, sizin blogunuzuda cok begenerek izliyorum..
    sevgiyle...

    YanıtlaSil
  3. selam Ayşe, ne güzel yazmışsın, galiba libya'da çekilen en büyük sıkıntı bu peynir sıkıntısı :)) ben ve eşim bu konuda çok katı olmadığımızdan ben değişik peynirler deniyorum, arada çok beğendiklerimiz oluyor. libya'ya döndüğümde hangileri olduğunu sana bi ara yazarım :) yağlı beyaz peynirin yeri apayrı ama, o konuda kesinlikle haklısın. sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Cigdemcim sagol canim, dönüsünü dört gözle bekliyoruz:), yarin bizde almanya yolcusuyuz ama 12. subatda dönecegiz.

    YanıtlaSil
  5. güle güle gidin, tripoli'de görüşürüz artık :) iyi tatiller size de.

    YanıtlaSil

Merhaba,

Fikir ve önerileriniz, icinizden gecenler benim icin cok önemli;
Güzel seyler paylasma dilegiyle...