Sebze-Corbasi


2 Kisilik

1 büyük Patates
1 büyük Havuc
1 avuc kirmizi veya sari mercimek
1 kücük soganin yarisi
cok az yag, salca
tuz, cerek tavuk veya et bulyon

Hazirlanisi:

Dogranmis havuc, patates ve sogani güzel yikanmis mercimekle birlikte bir tencereye alalim. Üzerine sebzeleri 2 parmak kalinliginda gececek kadar su ilave edip pisirin, kücük bir tavada yagi ve salcayi kokusu cikana dek kizdirin ve blendir´den gecirilmis corbaya ekleyin. Corbanin kivamini istege göre kaynamis su ilave ederek durulastira bilirsiniz. Baharati da ekledikten sonra bir tasim kaynatin.

afiyet olsun...


2 yorum:

Merhaba,

Fikir ve önerileriniz, icinizden gecenler benim icin cok önemli;
Güzel seyler paylasma dilegiyle...